Beginnersles Aikido

Iedere dinsdagavond van 20:30 tot 22:00 uur is er een beginnersles voor volwassenen. Heb je nog nooit eerder op een aikido mat gestaan, of wil je na een stop het trainen weer oppakken? Dan is deze beginnersles uitermate geschikt voor jou.

Stap voor stap

Tijdens de beginnersles maak je kennis met de basisbewegingen en technieken van aikido. Zo leer je op een veilige manier vallen en stap voor stap leren we je het rollen aan. Bij het oefenen van de technieken is er ruime uitleg en persoonlijke aandacht.

Geen competitie

Aikido is een krijgskunst die zijn oorsprong vind in de eeuwenoude tradities en technieken van de samoerai, de Japanse krijgers. Aikido is één van de traditionele budo, Japanse krijgskunsten, net als judo en karate. Enkel kent aikido geen wedstrijden of competitie. De focus ligt op de ontwikkeling van lichaam en geest. Regelmatig trainen maakt je weerbaarder, ontwikkelt zelfvertrouwen en verbetert je lichaamshouding en motoriek.

Bij aikido leer je niet hoe je moet vechten. Je leert hoe je een aanval kunt controleren. Hierbij maak je gebruik van de beweging en kracht van de aanvaller.

Discipline, wederzijds respect en structuur in de lessen maken dat er op harmonieuze wijze en met plezier met elkaar getraind wordt.

Aanmelden

Kom je langs voor een gratis proefles op dinsdagavond? Meld je hieronder aan, dan weten we wie we op de mat kunnen verwachten. Voor een proefles heb je aan een trainingsbroek en t-shirt voldoende om mee te doen.