Leraren

De vaste leraren van Aikido Gorinchem zijn Erwin Nijhoff en Martijn Kalkman. Twee zeer gemotiveerde aikidoka’s die tijdens het lesgeven graag hun passie voor aikido overbrengen op anderen. En omdat een goede leraar zichzelf continu blijft ontwikkelen, staan zowel Erwin als Martijn zelf wekelijks op de mat om te trainen en te leren van hun eigen leraren.

Erwin Nijhoff, 3e dan aikikai

Erwin begon in 2003 met het beoefenen van aikido bij Marcel Reijers in Dordrecht bij wie hij nog iedere week op de mat staat. In 2010 behaalde Erwin zijn shodan, de eerste graad zwarte band. In 2013 werd hij 2e dan om in 2017 3e dan te worden.

Erwin bezoekt zeer regelmatig aikido stages in binnen- en buitenland. Zo vind je hem onder andere geregeld op de mat tijdens lessen van Yukimitsu Kobayashi sensei, 7e dan instructeur van de Hombu dojo in Tokio, de hoofd aikido dojo van de wereld. Ook volgt hij al jaren de zomer-, lente- en winterscholen van de Culturele Aikido Bond Nederland onder Ernesto Ladavas sensei.

Naast lesgeven in Gorinchem is Erwin verantwoordelijk voor de lessen voor de jeugd vanaf 12 jaar in de Waraku dojo in Dordrecht en is hij mede initiatiefnemer en vaste leraar bij de Talentontwikkeling, een programma van Aikido Bond Nederland voor jeugdige aikido talenten.

Martijn Kalkman, 1e dan Aikikai

Martijn begon in 2009 met Aikido bij Armando Braat en Marcel Reijers. Op wekelijkse basis traint hij in de Waraku dojo in Dordrecht bij Armando Braat. Martijn oefent regelmatig op zondag met de ‘bokken’ (houten zwaard) en ‘jo’ (houten stok).

In 2016 behaalde Martijn zijn shodan, de eerste graad zwarte band. Sindsdien assisteert hij ook bij de jeugdlessen in de Waraku dojo in Dordrecht.