Proefles

Wil je werken aan je weerbaarheid, aan zelfverdediging, je conditie en een soepeler lichaam? Heb je interesse in traditionele Japanse krijgskunsten? Wil je trainen in een respectvolle, ontspannen sfeer? Zoek niet verder, twijfel niet langer, maar kom snel eens langs voor een gratis proefles bij Aikido Gorinchem.

Gratis en vrijblijvend

Er wordt bij ons wekelijks lesgegeven aan mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Een proefles is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens de les merk je al snel genoeg of aikido je past. Zo niet, geen probleem. Ben je achteraf nog steeds enthousiast dan kun je je inschrijven en direct starten met trainen.

Vooraf aanmelden

Ben je van plan om langs te komen voor een proefles, meld je dan vooraf even aan. Zo weten we wie we op de mat kunnen verwachten en sta je nooit voor een dichte deur.

Praktische informatie

Hieronder lees je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag of vind je het prettig om ons voorafgaand aan de proefles persoonlijk te spreken, je kunt ons telefonisch bereiken via 06-42570345.

Wat heb ik nodig voor een proefles?

Een trainingsbroek, t-shirt en een paar slippers zijn voldoende om mee te kunnen doen. Omdat we bij aikido ook zittende technieken oefenen, raden we je aan een broek met lange pijpen te dragen. Het t-shirt dient hooggesloten te zijn. Op de mat lopen we op blote voeten, maar in de kleedkamers en zaal dragen we slippers.

Hoe verloopt een aikido training?

Iedere les begint met een warming-up met stretching- en ademhalingsoefeningen. Er is uitgebreid aandacht voor rollen, valbreken en de basisbewegingen van aikido. De ene les wordt er vooral technisch geoefend, de andere keer meer conditioneel. Mannen en vrouwen trainen met elkaar, ieder op zijn of haar eigen tempo en niveau. Eens per maand is er een wapentraining waarbij afwisselend met jo (stok) en bokken (houten zwaard) wordt geoefend.

Waarom is er alleen op dinsdagavond les?

We zijn gestart in oktober 2017 met één trainingsavond in de week. Afhankelijk van de belangstelling en de beschikbaarheid van de zaal wordt het lesrooster in de toekomst uitgebreid naar meerdere lessen per week.

Geven jullie ook les aan kinderen?

Op dit moment hebben wij nog geen aparte lessen voor kinderen. Bij voldoende belangstelling zijn wij wel van plan kinderlessen aan te gaan bieden. Stuur ons bij interesse dus zeker een bericht.

Wat zijn de kosten?

Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten en inschrijven.

Kun je aikido op straat gebruiken?

Aikido technieken zijn zeer effectief, maar als je wilt leren hoe je ‘op straat’ snel aanvallers kunt uitschakelen, is aikido waarschijnlijk niet wat je zoekt. Alle aikido technieken komen voort uit aanvallen met het Japanse zwaard en hebben dus niet persé een directe relatie met hedendaagse situaties.